fbpx

Fotbollstipendium USA

Fotbollstipendium USA

Fotbollstipendium och fotboll i allmänhet har blivit mycket populärt i USA de senaste åren, mycket tack vare det amerikanska herrlandslagets resultat i VM 2014 och damlandslagets resultat 2015. Den professionella ligan MLS (Major League Soccer) i USA rekryterar främst från college-ligor. Vid den årliga MLS-rekryteringen bjuds de bästa spelarna in och väljs sedan ut av de olika klubbarna. Majoriteten av de utvalda spelarna kommer från NCAA division 1 och 2. 

FOTBOLL I SVERIGE OCH USA-SKILLNADER

Uppdelningen av klubbar i ligor känner vi igen i Sverige. Ligorna är uppdelade efter styrka och det pågår en årlig kamp om att flyttas upp respektive ned i dessa ligor. Detta system finns dock inte i USA. Fotbollen pågår i olika ligor, med dessa ligor klassificeras inte av spelarnas prestationer utan av andra faktorer. En sådan faktor är storleken på respektive universitet. Ligan i amerikansk collegefotboll är uppdelad i divisioner: NCAA (National Collegiate Athletic Association) division 1, 2 och 3, NAIA (National Association of Intercollegiate Athletics) division 1 och 2, samt NJCAA (National Junior College Association) division 1, 2 och 3.

Man kan säga att NCAA division 1 har i genomsnitt den högsta atletiska nivån och de största universiteten, men divisionerna är inte uppdelade efter lagens prestationer, utan utefter andra kriterier (t.ex universitetets storlek). De bästa lagen i division 2 är betydligt bättre än mediokra lag i division 1.

I NCAA division 2 möts man i jämförelse med division 1 på mindre universitet, NCAA division 3 kan beskrivas som den svagaste divisionen. Inga idrottsstipendium erbjuds heller i division 3. När det kommer till prestation kan NAIA jämföras med NCAA division 2, men erbjuder färre sporter. Högskolorna i NJCAA är 2-åriga skolor med olika nivåer, som ofta används som en ingång för en framtida förflyttning till ett större universitet/högskola.

FOTBOLLSSÄSONGEN I USA

Fotbollssäsongen för damer och herrar börjar på hösten (höstterminen, augusti) varje år. Ansökningsprocessen bör påbörjas 8-18 månader innan säsongstarten, eftersom förberedelserna tar tid och chanserna för ett högre stipendium ökar. 

TRÄNING UNDER STIPENDIUM

Träningarna ser annorlunda ut på varje högskola/universitet. I allmänhet har man 5 träningar i veckan på 2-3 timmar per träning på fotbollsplanen. Jämfört med Sverige är träningarna i USA ganska hårda och tar mycket tid. Det innebär ytterligare träning i styrka, uthållighet och koordination. Den frekventa och hårda träningen i USA innebär ofta att spelarna uppnår sin maximala prestation och därmed möjligheter till en professionell karriär.

KRAV FÖR FOTBOLLSSTIPENDIUM

För att ta reda på om din akademiska och atletiska nivå är lämplig för ett fotbollsstipendium kan du ansöka om en utvärdering hos oss helt utan kostnad och förpliktelser. Vi går igenom och granskar varje ansökan noggrant och utvärderar dina chanser att få ett stipendium i USA.

VÅRA TJÄNSER

LÅT EXPERTERNA HJÄLPA DIG

FÖRBEREDELSE

> Rekryteringsprofil
> Rekryteringsstrategi
> Video
> Personliga råd
> Tester
> Registrering

ANSÖKAN

> College/University Marknadsföring
> Kontakt med coach
> Collegeavtal
> Förhandling
> Engagemang
> Inskrivning

REGISTRERING

> NLI
> I20
> Visum

UNDER STUDIETIDEN

> Tips & Tricks
> Transfer
> Praktik

EFTER STUDIETIDEN

> Professionell idrott
> Jobb
> Ambassadör

INTERVIEWS

Schau dir an was unsere Botschafter und Klienten zu sagen haben.

MEDIEN UND AUSZEICHNUNGEN

UNSERE SPIELER KOMMEN AUS GANZ DEUTSCHLAND

… und vielen mehr!

STARTE HIER

SCHREIBE DEINE EIGENE GESCHICHTE